Indisch stoofvlees

Hollands Indonesisch stoofvlees

indisch-stoofvlees
Recept Stoofvlees ⟩ Catering op maatChef's Specials

Beef rendang ⋅ Daging rendang

Het is de moeite waard om een grotere hoeveelheid van deze populaire Indonesische rundvlees schotel te maken, de dag na bereiding is deze nog lekkerder door de kruidige ontwikkeling. Dit recept kan een gezin van vier, tweemaal dienen (tevens geschikt om in te vriezen).

Ingrediënten

  • 1 eetlepel tamarinde concentraat (blok vorm) of
    2 theelepels tamarinde puree
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • 6 lange rode pepers (lombok), ontpit, gehakt
  • 500 ml (2 kopjes) cocos crème
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 6 gedroogd salamblad (optioneel)
  • 1 stengel citroengras (sereh) of 1 strip citroen schil
  • 1 theelepel geraspte verse laos
  • 1.5 kg rundvlees of steak, dun gesneden in reepjes
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • serveer met gestoomde witte rijst

Bereiding Indisch stoofvlees

aan-tafelDeze stoofschotel met een Indonesisch tintje, heeft tijd en een ervaren kok nodig.
Week de tamarinde in 125 ml warm water gedurende 10 minuten. Knijp/pers om deze op te lossen in het water, de pulp (zaden en vezel) niet gebruiken.

Doe de uien, knoflook, gember, pepers en 125 ml van de kokosnoot crème in een keukenmachine en verwerk deze tot een glad resultaat. Giet het in een grote pan en voeg de resterende 375 ml kokosnoot room toe. Toevoegen van 1½ theelepel zout, kurkuma, chilipoeder, koriander en voeg de salam, citroengras, laos toe (roeren). Voeg het vlees toe en breng aan de kook.

Verminder de hittebron tot normaal, voeg de tamarinde toe en laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt, onder af en toe roeren. Verminderen tot laag vuur en verder laten sudderen gedurende ongeveer 2½ uur of totdat de saus bijna droog is.
! Zorg ervoor dat het mengsel niet vastkoekt aan de pan. Zodra de olie begint te scheiden, voeg de suiker toe en roer om deze op te lossen – zodat het vlees kan koken in de boemboe totdat het donker bruin is. Serveer met rijst, één of twee groenten, sambal Baloujak en krupuk.

Tips

  • Tamarinde concentraat (blok vorm) is verkrijgbaar bij Aziatische toko's.
  • Salam (Indonesische laurierblad) is verkrijgbaar bij Aziatische toko's.
  • Mocht de basis wat complex zijn, kunt u ook gewoon lekker Rendang maken met boemboe-pasta van de Toko.
  • TIP De Rendang van het huis Makan Indonesia kunt u uiteraard ook bestellen (naar eigen recept en traditionele bereiding).

Selamat makan, eet smakelijk!

home

Contact

directeurWij staan al jaren voor u klaar met de lekkerste Indonesische en Indische gerechten. Bij ons ligt de focus op vers en gezond eten, kwaliteit aan huis of op de zaak.

Bel  (013) 211 42 50  of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Dagelijks van 12:00 - 21:00 uur · Oisterwijk ( Tilburg )